Gemelli ze szpinakiem i łososiem
Uwielbiamy makarony :)
Potrawy z makaronów mają nieskończoną liczbę odsłon i zazwyczaj są szybkie w przygotowaniu.
Dzisiejsza propozycja to danie z cyklu szybko i smacznie :)
Serdecznie polecamy :)
Składniki
200 g makaronu typu gemelli (warkocze)
250 g świeżego szpinaku
1 kostka sera typu brie
100 g wędzonego łososia
1 szalotka
3 ząbki czosnku
łyżeczka mielonego kardamonu
sól
oliwa
Cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę, następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
Kiedy cebulka będzie miękka, dodajemy szpinak.
Smażymy około 10 minut, często mieszając.
Łososia kroimy na małe kawałki, następnie dodajemy do całości.
Całość smażymy jeszcze około 5 minut. Do smaku przyprawiamy solą i kardamonem.
Na koniec dodajmy pokrojony ser brie.
Podsmażamy, dopóki ser się nie roztopi.
Podajemy z makaronem typu gemelli.
Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz