Zupa krem z łosiem
Bardzo lubimy zupy krem, są bardzo syte, mają aksamitną konsystencję i można je przyrządzać na wiele sposobów.
Dzisiejsza propozycja, to zupa krem z marchwi, selera, pora, z łososiem.
Bardzo ciekawy smak.
Polecamy :)
Składniki
1 por
2 duże marchewki
1 seler
2 łyżki gęstej śmietany
100 g wędzonego łososia
2 łyżeczki suszonego tymianku
pół litra bulionu drobiowego
sól
pieprz
oliwa
Por kroimy w półksiężyce, używamy tylko białej części pora.
Pozostałe warzywa kroimy w kostkę.
Wszystko razem wrzucamy na rozgrzaną oliwę, doprawiamy tymiankiem i dusimy około 15 minut.
Kiedy nasze warzywa będą już miękkie, zalewamy je bulionem i gotujemy około 10 minut.
Następnie miksujemy naszą zupę blenderem, do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Na koniec dodajemy śmietanę i przyprawiamy zupę solą i pieprzem.
Przed podaniem dodajemy pokrojonego w paski łososia.
Życzymy smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz