niedziela, 24 marca 2013

Co by tu...?

Penne z łososiem i warzywami


     Pomysł na to danie narodził się z braku pomysłu na obiad :) Spontaniczne połączenie kilku dostępnych w domu składników, warto spisywać takie przepisy. 
Pyszne i nie wymagające czasu. 
Serdecznie polecamy :)


Składniki

125 g wędzonego łososia
1 brokuł
 5 małych ogórków konserwowych
1 ostra papryczka
1 mała cebulka
1 łyżeczka sosu Worcester
2 ząbki czosnku
2 łyżki serka mascarpone
kilka gałązek świeżego oregano
kilka czarnych oliwek
makaron typu penne
sól

  
     Brokuł, oliwki, ogórki, cebulę, czosnek i papryczkę, kroimy drobno, wrzucamy do garnka i dusimy na oliwie, aż warzywa będą miękkie.
 Do smaku przyprawiamy sosem Worcester i solą. 




Następnie dodajemy pokrojonego łososia i  posiekane gałązki oregano, dusimy jeszcze około 5 minut. 


Na koniec dodajemy serek mascarpone. 
Podajemy z makaronem typu penne.
Gotowe :)



Życzymy smacznego!

3 komentarze:

  1. pyszny pomysł, dla mnie idealne na kolację:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie ładne oregano ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. W zasadzie to na kolację chyba nawet lepiej pasuje :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń