Spaghetti z krewetkami i rukolą
Niestandardowa wersja dania, które wszyscy dobrze znamy.
Włoska kuchnia zaskakuje i kusi bogactwem smaków :)
Specjalnie dla amatorów makaronów nasza wersja spaghetti z krewetkami, rukolą i serkiem mascarpone.
Składniki
500 g krewetek tygrysich
100 g świeżej rukoli
125 g serka mascarpone
300 g makaronu zbożowego
garść świeżej kolendry
kilka gałązek szałwii
100 ml wytrawnego, białego wina
10 g chilli w proszku
5 ząbków czosnku
oliwa z oliwek
sól
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone ząbki czosnku i chilli. Po około 2 minutach dodajemy posiekane zioła, kolendrę i szałwię. Następnie dorzucamy rozmrożone krewetki i dolewamy wino. Całość gotujemy około 10 minut. W tym czasie proponujemy ugotować makaron :)
Po około 7 minutach do naszego dania dodajemy rukolę i ugotowany makaron. Całość przyprawiamy do smaku solą.
Danie pozostawiamy jeszcze 2 minutki na ogniu. Gotowe :)
Życzymy smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz