niedziela, 2 grudnia 2012

Rucola...

Sałatka na ciepło z afrodyzjakiem




       Miłosna odmiana sałaty, czyli rukola :)  W zamierzchłych czasach używano nasion rokietty do sporządzania miłosnych wywarów. Do dziś rukola uważana jest za afrodyzjak. Nasza propozycja to sałatka pieczona z rukolą.


    Składniki

100 g mix sałatkowy z rukolą
1 pomidor
1 cytryna
3 ząbki czosnku
150 g sera feta
łyżeczka sosu worcester
2 łyżki oliwy



     Sałatę myjemy, osuszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy ząbki czosnku pokrojone na pół. Dokładamy cytrynę pokrojoną w plasterki.


Pomidory kroimy w ósemki i układamy w naczyniu. Do całości dorzucamy pokruszony ser feta.







     Na koniec sałatkę skrapiamy oliwą połączoną z sosem worcester. Teraz pora na pieczenie. Sałatkę pieczemy około 15 minut, w temperaturze 150 stopni.


Gotowe :)




Życzymy smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz